Вівторок, 19 Березня, 2024

Чому колишній мер Вінниці Володимир Гройсман відмовився бути Прем'єр-міністром України?

Як дізналась yes-vinnytsia, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 20 травня під час брифінгу у Верховній Раді України заявив, що йде у відставку. Гройсман прийняв рішення звільнитися після чергового засідання уряду.

Під час інавгурації новообраного Президента України Володимира Зеленського прозвучала фраза, що Уряд має скласти свої повноваження. Опісля Гройсман стримано прокоментував, що Уряд складає повноваження перед новообраною Верховною Радою України, а не перед новообраним Президентом. Разом з тим він прийняв для себе рішення подати у відставку одразу після проведення в середу чергового засідання Уряду. Також у своїй промові поки чинний прем’єр-міністр підкреслив, що за три роки роботи Уряду  йому абсолютно не соромно за те, що вдалось зробити і наскільки адекватною була реакція на ті виклики і кризи, які поставали перед чиновниками. За всі три роки урядовці не допустили жодної кризи, жодних проблем, які б несли загрозу для України в цілому.

Також Гройсман перерахував основні, на його думку,  досягнення Уряду: реформу децентралізації, збільшення місцевих бюджетів з 70 до майже 270 мільярдів гривень, підняття мінімальної заробітної плати на рівні трохи більше 10 тисяч гривень тощо.

Володиир Гройсман розповів, що пропонував новому Президенту та Парламенту спільно розробити новий порядок денний, проте Президент обрав інший шлях. Тому сьогодні Гройсман подякував всім українцям за ці три роки роботи, однак виявив намір і далі активно брати участь в політичному житті країни, сформувавши спільно зі своїми однодумцями, професійну команду, яка буде здатна служити державі.

22 квітня Гройсман уже заявляв про намір створити нову політичну силу для участі в парламентських виборах, які пройдуть восени.

Нагадаємо, що Володимир Борисович Гройсман є наймолодшим главою Кабінету міністрів в історії сучасної України. Він приступив до обов’язків Прем’єр-міністра України 14 квітня 2016 року. Перед цим Гройсман  був віце-прем’єр-міністр України – міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а ще раніше – мером Вінниці (2006 – 2014 роки).

.,.,.,.