П’ятниця, 29 Березня, 2024

Відтепер послуги РАЦСу онлайн: одруження, розлучення та консультації

Міністерство юстиції України запровадило пілотний проект Веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» з метою зменшити черги у відділах державної реєстрації актів цивільного стану. Цей проект вже є популярним серед населення, тому що доступний цілодобово сім днів на тиждень.

Yes-vinnytsia зазначає, що через Інтернет користувачі можуть подати заяви про державну реєстрацію актів цивільного стану, про внесення змін до актових записів цивільного стану, їхнє відновлення чи скасування, про повторну видачу свідоцтв про шлюб.

Також через портал можна надіслати до відділів ДРАЦС копії документів, необхідних для реєстрації шлюбу, внесення змін до актових записів цивільного стану у форматі, з якого роздруковують чи зчитують документи в електронному вигляді.

Онлайн можна зареєструватись на попередній запис до ДРАЦСу,  вказавши  зручні дати і час.

Якщо у вас виникнуть додаткові запитання, то є можливість отримати консультації працівників.

Для реалізації даних послуг користувач повинен зареєструватися на веб-порталі «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану». Реєстрація користувача здійснюється шляхом обов’язкового вказування  наступних даних: прізвище, ім’я, по батькові, логін, електронна пошта.

Заяву працівники ДРАЦСу реєструють, якщо вона оформлена правильно. За достовірність даних відповідає сам користувач.

Після розгляду заяви  щодо запису на попередній прийом користувачу надсилається повідомлення із вказівкою на прізвище, ім’я, по батькові, посаду та контактний телефон особи, яка буде здійснювати прийом, а також дату і час прийому.

Однак подання до онлайн-відділів  заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану не звільняє від необхідності особистого звернення користувача до відділу та подання ним документів, передбачених законодавством.

.,.,.,.