Вівторок, 19 Березня, 2024

Геннадій Мазур заявив про необхідність контролю за використанням коштів на ремонт доріг

Депутатом Вінницької обласної Ради, головою постійної комісії обласної Ради з питань бюджету, фінансів та обласних програм Геннадієм Мазуром нещодавно було заявлено, що одним з головних питань для Обласної ради повинен стати ремонт  на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення, вулицях і дорогах комунальної власності у населених пунктах. Але депутат наголосив на тому, що необхідно контролювати кошти та якість виконаних робіт підрядниками. Про це повідомляє «yes-vinnytsia.com.ua»

Геннадій Мазур розповів, що на будівельні, реконструктивні, капітальні та поточні середні ремонтні роботи автодоріг загального користування місцевого значення та користування дорогами на території Вінничини у 2018 році використали понад 690 млн грн, а у 2019 передбачається вже близько 840 млн. Але при цьому дороги мають сумнівну якість, і певні ділянки досі не завершені, тому що підрядники не виконали планові роботи у повному обсязі. Першочергово контролювати слід якість проведених робіт. На думку пана Геннадія, на сьогоднішній день варто звернути увагу на те, як використовуються кошти на окремих ділянках та загалом, чи доцільно їх виділяти на певні об’єкти. Тим паче залучати до співфінансування бюджети базового рівня.

Ініціатива депутата стосовно заслухання інформації начальника управління дорожнього господарства облдержадміністрації про розподіл та ефективність використання коштів державної субвенції на ремонтні роботи та експлуатаційне утримання доріг у 2018-2019 роках була одностайно підтримана колегами на засіданні бюджетної комісії.

На думку Геннадія Мазура, ми повинні підходити до якісного виконання робіт, коли підрядники, які здійснюють ремонт доріг даватимуть гарантію мінімум на п’ять років та обслуговуватимуть таку ділянку відремонтованої дороги. Лише в такому разі ставлення та підхід до освоєння державних коштів і виконання робіт стануть зовсім іншими.

.,.,.,.