Вівторок, 19 Березня, 2024

Зеленський призначив колишнього «вінницького перця» керувати скандальним ДУС

У це відомство колишній директор клубу веселих і кмітливих «Вінницькі перці» Сергій Борзов потрапив ще в 2014 році. На посаду заступника керівника Державного управління справами він був призначений указом президента України Петра Порошенка. З кінця літа 2015 року, протягом року, Сергій Борзов виконував обов’язки глави цього відомства. Як ми бачимо, гумор не був чужий і колишньому президенту України. Про це повідомляє «yes-vinnytsia.com.ua»

фото

Чим запам’ятався колишній комік на посту президентського «завгоспа»

Зі ЗМІ відомо, що Сергій Борзов народився 1 січня 1981 року. Закінчив історичний факультет Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.

У 2006-2011 – Сергій Борзов був директором команди Клубу веселих і кмітливих «Вінницькі перці».

У 2011-2012 – директором команди КВН Збірна України. Також працював у ТОВ «Телевізійне творче об’єднання Олександр Масляков і Компанія».

Тесть Сергія Борзова, теж відомий гуморист Наум Барула десять років очолював компанію Олександра Маслякова – був там генеральним директором. Після агресії на Донбасі Наум Барула покинув «АМіК» та брав участь у створенні альтернативного українського гумористичного проекту «Ліга Сміху».

За даними е-декларації Сергія Борзова за 2018 рік, його дружина Ірина є бенефіціаром компанії з Судака ТОВ «Профіль-Н». У декларації зазначено, що компанія зареєстрована в Україні, але ця компанія є і в російському реєстрі підприємств, вона перереєстрована в грудні 2014 року. Засновниками значаться Ірина Борзова та Наум Барула. Вид діяльності компанії – ресторанний і готельний бізнес.

Програма «Наші гроші» встановила, що в 2016 році Сергій Борзов безкоштовно отримав у власність від відомства, яким керував, квартиру в центрі Києва на бульварі Лесі Українки площею 187,9 кв. м вартістю не менше 10 млн грн.

За декларацією ця квартира на правах спільної власності належить всім членам сім’ї Борзова – самому Сергію, дружині Ірині, двом дочкам і батькам Сергія Борзова. Щасливий володар багатомільйонного подарунка від відомства, яким він керував, пояснив отримання квартири необхідністю перевезти батьків, тому що він до першої, часом до другої години ночі на роботі, тож фізично не має змоги брати участь у вихованні дітей. Вранці чоловік йде та ввечері приходить, адже така специфіка його роботи.

Родина не бідна. Від занять підприємницькою діяльністю в 2018 році Ірина Борзова отримала 2 136 342 грн. Мати Сергія Борзова Любов Проданчук заробила 942 052 грн, а сам Сергій отримав у якості зарплатні в Державному управлінні справами 622 653 грн.

Буквально через два місяці після отримання квартири в Києві, сім’я придбала автомобіль BMW вартістю понад мільйон гривень. А якщо врахувати, що у Вінниці родина Сергія Борзова володіє декількома квартирами, і знову ж таки, судячи з декларації, займається торговим бізнесом, переїзд до Києва всієї родини міг статися і без щедрої підтримки держави. Але як же це – бути у води і не напитися?

Правда, Сергій Борзов недовго керував відомством – вже в 2016 році Петро Порошенко звільнив Сергія Борзова з посади тимчасово виконуючого обов’язки керівника Державного управління справами. Але з квартирою, як видно, що впало – те пропало.

Повернення до ДУС

І ось тепер веселий і кмітливий екс-керівник Державного управління справами поставлений на посаду тимчасово виконуючого обов’язки керівника Державного управління справами указом вже нового президента – Володимира Зеленського. Як ми бачимо, новий президент зберігає спадкоємність «завгоспів» в Україні.

.,.,.,.