П’ятниця, 29 Березня, 2024

Подарунки Арсена Авакова вінницьким поліцейським

19 грудня 2018 року Арсен Аваков відвідав Вінницю і в рамках поїздки побував на вінницькому заводі «Форт» та прорекламував у Будинку офіцерів один із перших мотиваційних пакетів МВС.

На підприємстві «Форт» запустили лінію виробництва патронів для пістолетів калібрами 9х18мм (Makarov) та 9 х19мм (Luger). Фактично, їх використовують усі підрозділи МВС: прикордонники, нацгвардійці та поліцейські. Арсен Аваков так прокоментував цю подію: «Із запуском цієї лінії буде повністю задоволено потреби наших органів МВС у цьому виді боєприпасів». Важливість виробництва посилюється ще й тим, що до цього в Україні був лише один завод з виготовлення патронів, який розташовувався в окупованій Луганській області.

Кошти на запуск лінії виділило Міністерство економіки за підтримки уряду. За 69 млн гривень завод закупив сучасне обладнання передових технічних країн. Планується кожного року випускати приблизно 14 млн патронів.

Крім того, міністр внутрішніх справ подарував МВС на Вінниччині14 автомобілів Renauit Duster. Нові автівки отримали групи реагування Жмеринського, Жмеринського, Погребищенського, Немирівського, Хмільницького, Барського, Бершадського, Ямпільського, Тростянецького, Теплицького, Літинського підрозділів. Два автомобілі залишили у Вінницькому районному відділу поліції.

За інформацією vinnytsia.com.ua вищезгаданий мотиваційний пакет МВС складається з трьох пунктів. Перший – зростання заробітної плати службовцям на 30%. Другий елемент – надання компенсації за оренду житла. І останній вектор програми – отримання власного житла поліцейським на основі іпотеки до 20-річного пільгового фінансового лізингу з урахуванням повного погашення відсотків з боку міністерства та бонусного погашення до 40% лізингу. Це  мотивує поліцейських працювати ефективніше і не залишати роботу.

Наостанок міністр додав, що ця програма не є завершальною. Також заплановано мотиваційний проект страхування поліцейських та рятувальників, їхнього професійного розвитку і підвищення компетенції.

 

.,.,.,.