П’ятниця, 29 Березня, 2024

Відтепр до вінницької прокуратори громадяни можуть звернутись через скайп

Yes-vinnytsia повідомляє, що у прокуратурі Вінницької області запроваджено прийом громадян із застосування скайп-зв’язку.

З метою  поліпшення доступності  зв’язку із керівництвом, а також економії часу і витрат на транспорт, прокуратура області запровадила  альтернативу: відеоконференції  в дні та години прийому громадян згідно з затвердженим графіком.

Особи, які  мають бажання бути прийнятими у такий спосіб, можуть звернутися за інформацією до місцевих прокуратур, працівники яких розкажуть про порядок прийому. За наявності підстав у бажаючих приймають відповідні заяви на звернення. Потім інформація передається  до галузевого відділу прокуратури області. Це відбувається напередодні дня прийому.

Прокурор області прийматиме громадян за зверненнями, у задоволенні яких відмовлено його замісниками, або у разі оскарження їх дій чи рішень; перший заступник та заступники прокурора області слухатимуть громадян, якщо вони  не погоджуються з діями чи рішеннями, прийнятими керівником місцевої прокуратури.

Загалом, усі заяви, які  керівництво прокуратури прийме до розгляду  із застосуванням  інтернет-зв’язку, підлягатимуть реєстрації та розгляду  в порядку черги. Ці звернення регулюватимуться нормативнм актом Генеральної прокуратури України та прокуратури  області.

Якщо громадянин  відмовиться назвати особисті дані  та мету звернень до прокуратури області, він підлягатиме прийому в звичайному порядку.

Також охочим необхідно знати, що прийом громадян проводиться, якщо не прийнято рішення про припинення розгляду звернення з порушеного питання відповідно до ст. 8 Закону України «Про звернення громадян» і громадянину письмово не повідомлялося про суть прийнятого рішення за його зверненням.

.,.,.,.