Четвер, 28 Березня, 2024

Вінницька обласна Рада єдина в Україні не подала список найкращих освітян на премію Верховної Ради

З  1  січня  2007 року Верховною Радою України було засновано щорічну Премію Верховної Ради   України    педагогічним    працівникам, вона була реалізована з метою піднесення ролі та авторитету педагога в суспільстві, заохочення  педагогічних  працівників  до творчої,  результативної праці та підвищення престижності  вчительської  професії, про це повідомляє «yes-vinnytsia.com.ua».

Вінницька область не подала жодного кандидата на присудження премії Верховної Ради України кращим педагогічним працівникам за 2018 рік. Як зазначив заступник голови Комітету з питань науки та освіти Олександр Співаковський, Вінницька облрада єдина не подала свій список найкращих педагогів області.

На перший погляд може скластись враження, що просто не було кандидатів. Але це звичайно ж, помилкове враження, бо на Вінниччині досить багато достойних педагогів, новаторів впровадження нових освітніх технологій тощо. До речі, премія – разова і становить 20 тисяч гривень. Цікаво ж чому педагоги Вінницької області залишилися без премій, бо серед них не виявилося кращих чи через бездіяльність причетних до освіти депутатів та чиновників. Народний депутат від Вінницької області Олександр Домбровський вважає, що така неувага до освітян – прикра помилка. 

Втім, здається, що мова йде не про помилку, а про  про відсутність уваги до простих фахівців, цього разу – педагогів. І це попри запевнення обласної влади про пильну увагу до освітянських проблем. Але цього разу увага закінчилася на етапі матеріального заохочення до праці. І найприкріше те, що бюджету області ці видатки нічого б не коштували. Вони здійснюються через держбюджет.  А поки що, факт залишається фактом: на Вінниччині педагоги залишаться без законної премії.

.,.,.,.