Четвер, 28 Березня, 2024

Володимир Гройсман пообіцяв вінничанам середню зарплату $500

7 березня у Вінницю приїздив чинний прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Політик взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку разом з керівниками більшості районів Вінниччини. Захід відбувся у приміщенні «Плеяди». 

Yes-vinnytsia повідомляє, що в своєму виступі Володимир Гройсман вихваляв реформу децентралізації та засудив популістські дії тих політиків, які у час передвиборчої кампанії кидаються примарними обіцянками, зокрема зменшити ціну на газ. Очільник уряду також наголосив, що чимало якісних змін сталося за сприяння Президента України Петра Порошенка.

Стосовно політики децентралізації, то урядовець ще раз нагадав, що місцеві бюджети потрібно розподіляти між різними сферами , скажімо на оновлення комунального господарства та енергомодернізації.

«Важливо мати стратегію – працювати не «сьогодні на сьогодні», а «сьогодні – на перспективу!» – підсумував прем’єр.

Володимир Гройсман похвалив також вінницьке керівництво  за хороші економічні показники нашого району за останні роки.

На зустрічі Гройсману довелося торкнутися болючої для населення теми газу. Прем’єр наголосив, що не підняти ціну на газ на вимогу МВФ було неможливо. Він зауважив, що  якби була б  можливість цього не робити, то влада уникнула цього рішення. Крім цього Володимир Борисович пояснив, чому в різних регіонах країни ціна на газ для населення неоднакова. Насправді, на державному рівні  ціна встановлена одна, однак не у всіх районах відремонтовані тепломережі чи взагалі відсутня термомодернізація.

Наостанок прем’єр Володимир Гройсман повідомив, що зміцнення гривні дозволить вийти на не високу інфляцію в 2019 році, а середня зарплата на Вінниччині у найближчій перспективі має складати 500 доларів, що убезпечить регіон від відтоку трудових кадрів за кордон.

.,.,.,.